Hoedekenskerke

Wienkeltje van Wullempje

Als u vanuit het park naar het dorp wandelt, kunt een bezoek brengen aan "`t Wienkeltje van Wullempje", Kerkstraat 26. Dit is een oud marskramerswinkeltje, waar u kunt zien hoe mensen begin vorige eeuw woonden en werkten. Natuurlijk kunt u hier ook terecht voor ouderwets lekker Hollands snoepgoed! `t Wienkeltje is open op dagen waarop de trein rijdt, van 11.30 t/m 16.30 uur (gratis). Groepsbezoek buiten de normale tijden is mogelijk op afspraak en tegen vergoeding. Voor verdere bijzonderheden:
www.wienkeltjevanwullempje.nl.
 
Stoomtrein

Voor de stoomtrein is Hoedekenskerke het eindpunt van de rit. Hier wordt de locomotief naar de andere kant van de trein gereden, zodat de trein weer gereed is voor de terugrit. Maar voordat de locomotief weer aankoppelt, moet er eerst water worden bijgevuld in de watertenders. Zo`n stoomloc verbruikt zo`n 6000 liter water per dag. Een dorstig type dus! Terwijl de trein wacht op vertrektijd, heeft u de gelegenheid om de attracties te bezoeken. De meeste daarvan vindt u vlak naast het station, in het park De Pluimweide.

Park De Pluimweide

Door het park rijdt een minitrein op een spoorlijn van maar liefst 800 meter lengte. De kinderen kunnen hier een ritje maken, die zelfs over een echte brug heen gaat! Kaartjes voor deze trein zijn te koop nabij het opstappunt. Verderop in het park vindt u ook de speeltoestellen, waar de kinderen zich even helemaal kunnen uitleven. Nieuw sinds 2013 is de botenvijver met (zelf te besturen) modelschepen en vanaf 2014 is er ook een heuse skelterbaan!

“De Buffer”

In "De Buffer" kunt u terecht voor diverse mooie souvenirs! Hier is verder een koffiecorner gevestigd, waar u terecht kunt voor een broodje en een drankje. Terwijl u geniet van uw consumptie, kunt u ook de modelspoorbanen en klederdrachten bewonderen die in het gebouw worden tentoongesteld.

Openingstijden “De Pluimweide” en “De Buffer”

`De Buffer is open op alle dagen waarop de stoomtrein rijdt (zie dienstregeling). Ook de minitrein, de botenvijver en de skelterbaan zijn dan open.
`De Buffer` is ook op diverse dagen buiten de treindienstregeling geopend.

Westerschelde

Het station van Hoedekenskerke ligt aan de voet van de Westerscheldedijk. Liefhebbers van water en scheepvaart kunnen hier hun hart ophalen! Vanaf de dijk en het havenplateau heeft u zicht op Zeeuws-Vlaanderen en natuurlijk op het drukke scheepvaartverkeer van en naar Antwerpen.

Bezoek de molen en de kerk!

Korenmolen "De Kouter" (Molenstraat 48) en de kerk van Protestantse Gemeente De Ark (Kerkstraat) worden regelmatig opgesteld voor publiek.

Er is een leuke wandelroute samengesteld van ongeveer anderhalve kilometer. Deze route voert u vanaf het station via een boomgaard en het dorp naar de molen. Vanaf de molen loopt u dan door het dorp, via de kerk en het Wienkeltje van Wullempje, terug naar het station. De route is bewegwijzerd. Meer informatie over de molen vindt u op www.dekoutermolen.nl